Vaihtoehtointiaani

Vaihtoehtointiaani

Monday, 5 December 2016

Sun koskiesi kuohua ja honkiesi huminaa

Hyvää itsenäisyyspäivää lukijat!

Itsenäisyyspäivä on ihana ja melkoisen huikea juttu, mikä ei ole edelleenkään itsestäänselvyys kaikissa valtioissa. Silti joskus tunnuttaa, että nykyisin ei ole enää oikein hyväksyttävää olla ylpeä omista juuristaan tai olla isänmaallinen tai rakastaa omaa kotimaataan. Kerronpa, mitä mie tästä kaikesta ajattelen.

Koitelinkoski


Nämä edellä mainitut asiat ovat saaneet kymmenessä vuodessa ihan uskomattoman huonon kaiun. Vähän samaan tapaan, kuin Saksa aikoinaan. Saksalaiset eivät vuosikymmeniin uskaltaneen osoittaa minkäänlaista isänmaallisuutta syystä jonka kaikki varmasti arvaatte. Vasta 2000-luvulla jalkapallon MM-kisoissa saksalaiset uskalsivat avoimesti tunnustaa omaa maataan ilman, että siitä enää kukaan olisi nostellut kulmakarvojaan.

Mutta eihän siinä mitään väärää ole, että on isänmaallinen. Olla isänmaallinen ja olla muukalaisvihainen ovat kaksi eri asiaa. On eri asia haluta kotimaansa ja sen kansalaisten parasta, kuin vihata kaikkia muita. On eri asia olla ylpeä omista juuristaan ja vaalia omaa kulttuuriperimäänsä, kuin jyrätä kaikki muut kulttuurit sen alle.

Talvinen näkymä kotitaloni takapihalta


Minun Suomeni ja suomalaisuuteni on:

- Oma kaunis luonto, joka on puhdas ja jota kaikilla suomalaisilla on oikeus käyttää kestävällä ja luontoa kunnioittavalla tavalla

-Oma kulttuuri, jota haluamme vaalia ja josta mielellämme kerromme jälkipolville, jotta se säilyisi edelleenkin

-Tietoisuus omista juurista, keitä me olemme ja mistä me olemme tulleet

- Veteraanien perintö, ylpeys ja kiitollisuus siitä, mitä he aikoinaan ovat meille antaneet

- Edelliseen liittyen, minulla on ollut mahdollisuus kasvaa ja elää turvallisessa ja vapaassa maassa. Siitä olen edelleen kiitollinen

-No se ruoka...

-Suomalaiset ja meidän hassut tavat. Suomalainen jonottaa. Suomalainen istuu itsenäisyyspäivänä tuntitolkulla telkkarin edessä ja katsoo muiden biletystä. Suomalainen ei välttämättä sano, että välittää mutta teoillaan osoittaa sen monin verroin.

Jossain Kittilän pohjoisosan kairassa


Kieltämättä nykypolitiikan suunta ei ennusta Suomelle kovin ruusuista tulevaisuutta, mutta tästä syystä aion jatkossakin äänestää oppositiopuolueita, niitä pienimpiäkin!

Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille teille tämän kappaleen myötä.

3 comments:

 1. Hyvää itsenäisyyspäivää sinnekin! :)

  Juu, ihan tosia nuo jutut mitä kirjoitit. Minä en ymmärrä mitä pahaa tai epäilyttävää on itsenäisyydessä, sen arvostamisessa ja siitä että ylipäänsä arvostaa kotimaataan. Mitä 'loukkaavaa' Suomessa ja suomalaisuudessa on?

  Itsenäisyys ei ole koskaan mikään itsestäänselvä asia, eikä sitä minusta sellaisena tulisi pitääkään.

  Kyllä mä arvostan sitä että tässä maassa kuitenkin asiat on todella hyvin. Täydellistähän ei missään ole, eikä tule olemaankaan se on silkkaa utopiaa.

  Rasismi ja kaikenlainen vihaaminen ylipäänsä eivät ole niitä asioita, jotka kuuluvat isänmaallisuuteen. Eikä ylipäänsä tuollaisten asioiden tulisi kuulua minnekään.

  Ihan arkisia asioita mitä arvostan Suomessa aina:

  - Rauhallisuus eri ympäristöissä
  - Turvallisuus
  - Luotettavuus sekä ihmisissä että eri asioissa (yleensä), ns. toisen sanaan voi luottaa
  - Luonto
  - Puhtaus, siisteys
  - Maanläheinen ajattelutapa ihmisillä, 'järki päässä' (joskus menee liian vaatimattomaksi, se ei ole hyvä mutta näin ylipäänsä)
  - Sauna
  - 4 vuodenaikaa

  tuossa nyt joitakin asioita mitä tulee mieleen.. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tää maanläheisyys on kyllä kans asia, jota rakastan suomalaisissa. Pysytään vielä siellä järkevissä mittasuhteissa, oli sitten kyse Mäkkärin aterioista tai vaikkapa hääbudjetista... :D

   Delete
 2. Nimenomaan. :D Ei lähdetä liikaa keulimaan.

  ReplyDelete