Vaihtoehtointiaani

Vaihtoehtointiaani

Wednesday, 11 September 2013

If you are into vikings...

I can really recommend an amazing trilogy to read! It's written by Johanne Hildebrandt and the basic idea is to represent characters from Scandinavian mythology but also ways of living of bronze age. Series are called Stories of Valhalla with three different yet chronological story (Freija, Idun and Saaga). If you are really strict how old stories should be told, don't read these. But, if you like the characters and don't mind use of fiction I'd like to say READ them! I'm totally into viking-related things and loved these books so much I had to buy them as well.

I must admit, the first book is my favourite. Maybe because I already have it and I've read it several times.I'm terribly sorry for my non-posting but since I'm working my ass off in long johns there is actually not too much to show you concerning my outfits etc. I have bought a gourgeous pair of shoes and tasted really good wine, maybe I'll tell you more next time!

For the very end I want to share nice piece of History Channel's ridiculously addictive tv-shiw the Vikings. Oh, Ragnar <3


9 comments:

 1. So nice I'll love to know more about the Scandinavian mythology. I'm studying history and this books look a nice opportunity to know more about this culture.

  Where can I buy this trilogy?

  Xoxo
  Wild Foxx

  ReplyDelete
  Replies
  1. I tried to lookj for these books in English but did not get any hit from Google! Strange that these are not translated. o.O Yet again, the stories are not represented as usually known in history, but the writer brings her own way to tell about the gods and their relations :)

   Delete
 2. Arvasin, mistä olet tuon Fever Rayn keksinyt, pari muutakin on tutustunut siihen tuota kautta! ;) Hieno bändi, ostin levynkin joitakin vuosia sitten ja harmi kyllä unohdan sen olemassaolon aina välillä, mutta uudestaan löytäessä toteaa aina, miten seesteistä musiikkia tuo on.

  Noista indieimmistä artisteista innostuin kanssa Grimesistä nyt kesällä. https://www.youtube.com/watch?v=1YuAeeF-2Ec tämä kyseinen kappale ei ole ihan lemppareitani, mutta tuosta videosta tulee mieleen Antichrist-elokuva niin mietin, että voisit ehkä kiinnostua. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos suosituksesta! Oon tainnutkin tuota joskus randomilla eksyä kuuntelemaan ja tykkäsin. Mulla on nyt menossa joku ihme kausi, kuuntelen vain kaikkea eteeristä ja ihanaa <3

   Delete
 3. Oi vitsit, sinäkin oot lukenut nuo kirjat?! Tiiätkö, ihan pakko oli HETI kommentoida kun näin tämän postauksen niin innoissani olin. :D Eikö olekin koukuttavia? ;D Tutustuin tuohon Valhallan Tarinoita -sarjaan monta vuotta sitten, tuolloin eräs ystäväni suositteli noita (tuli jotain puhetta viikingeistä ja siitä aikakaudesta, aihepiiri joka kiinnostaa minnuu myöskin :)) niin otinpa ja lainasin tuon Freijan. En yleensä saa luettua _juuri mitään_ kahdessa päivässä, mutta voihan kekkonen tuo se meni! Hyvä että maltoin mennä nukkumaan! :D Juoni, hahmot, toiminnallisuus.. kaikki vaan toimii yksinkertaisesti! Vielä enemmän mielenkiintoa lisäsi se seikka että nämä osat menee naissukupuolvelta toiselle. :) Luin myöhemmin nuo kaksi muuta osaa ja milloinkahan se nyt oli kun ostin nuo kaksi ensimmäistä kirjaa itselle, se viimeisin puuttuu vielä. Freija on minunkin lempparini kirja, johtuneeko siitä kun se on aloituskirja, jolla pääsee tuohon maailmaan sisään.

  Nyt rupes kiinnostammaan tuo the Vikings (löytyykö Youtubesta? :D), mutta tiuku näyttää sen verran paljoa että pakko mennä nukkumaan, hahaa. Sen siitä saa kun liimautuu katsomaan dokumentteja.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juutuupista en oo ihan varma löytyneekö, mutta eka kausi on tulossa ainakin dvd:lle että ehkäpä se piakkoin näytetään Suomessakin! Pakko myöntää että mullakin meni tuo Idun ja Saaga ihan parissa päivässä, ei vaan malttanut laskea käsistään. Luin suomeksi, ilmeisesti englanniksi ei ole (vielä) käännöstä. Ruotsi olis ollu aika kova sana mutta niin hyvin ei vielä jaksanut paneutua :D

   Delete
 4. Ai niin unohtui kysyä että luitko millä kielellä nuo kirjat? Itse luin ihan suomeksi. :)

  ReplyDelete
 5. Mie oon lukenu Freijan ja Idunin. Freija oli minunki mielestä parempi, koska Idunissa ei ehkä päästy ihan niin syvälle henkilöhahmoihin. Mielenkiintoisia ja koukuttavia kirjoja joka tapauksessa! Pitäs lukea vielä Saaga. Ja The Vikings on kans huippu! Innolla ootan uutta kautta.

  ReplyDelete
  Replies
  1. No arvaa vaan, mieki ihan munat huurussa täällä oottelen! Jäi aika jännään paikkaan, hnngh!

   Delete